diumenge, 24 de juliol del 2011

0.0 vs 2.0 Crònica de New Pine Creek

New Pine Creek (3)

Quan tot demana connexió, tecnologia, xarxes, perfils... quan qui no és  a facebook o no fa piulades cada tres segons sembla no existir... quan tot s'expandeix (l'educació, la cultura, la innovació)... quan tot està esdevenint 2.0... llavors és quan es fa més important el retorn a les experiències significatives 0.0.
En ple silenci (un silenci que es pot escoltar), treure el cap per fer el primer cafè del dia sentint la fresca al rostre i trobar-se, de fit a fit, amb el veí. Un veí descarat. que et mira sense cap pudor i t'aguanta la mirada retador. Ell és un nadiu, tu un foraster. Ell fa estona que és allà, escoltant com la remor del teu trastejar a la cuina ha pertorbat el seu passeig sobre les teules. Tu acabes d'aparèixer. Només el temps dirà si vol afegir-se al teu cercle d'amistats o seguidors. De moment, quan en tingui prou, girarà cua i desapareixerà. Enlloc d'un post simpàtic, em sembla que si em vull guanyar aquest "follower" hauré de preparar un platet amb les espines de les sardines del sopar. Hi pensaré.
New Pine Creek (4)
Pot resultar dur i feréstec New Pine Creek amb les seves peculiaritats, el seu vocabulari (especialment el seu accent) particular, la seva gama cromàtica tan monocroma. Si no et pares a pensar-hi pot semblar fins i tot tancat, hermètic, inaccessible. Però en realitat tot és en xarxa. Sempre pots trobar les mateixes persones, als mateixos llocs. Les connexions es fan al carrer, a la plaça, al camí, en els patis, a la piscina o al cafè. Els intercanvis no són de dades, feeds o programes. Són de productes de la terra (el que és de temporada), de xafarderies o de novetats. La transmissió de la informació no es fa a través de complicats programes, sinó a través de l'"auló" ("olor" en newpinecreeckès) de l'aire, del soroll de les persianes al moure's al teu pas o de programes de festes barrocs farcits d'anuncis dissenyats per aquells que mai han fet un estage al FAD (ni falta que els fa). Tot, absolutament tot, molt 0.0.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada